marți, 29 iulie 2008

Ravnmal (Cuvantul Corbului)

Poti sa iubesti cat vrea pula ta, dar pizda ei n-o sa mai vrea la un moment dat, si tot ce va ramane va fi amintirea. Poti sa crezi in Dumnezeu si sa te lingi cu icoana lui pe bot, daca vrei, dar tot ce va ramane la un moment dat va fi amintirea. Si ispita. Poti sa te omori in betie si-n curve si-n tutun, si-n droguri, daca vrei, dar nimic nu va ramane altceva decat amintirea. Afara de sechele. Poti fi oricat de bun sau de rau, de drept sau de nedrept, poti fi invingator sau ratat dar ceea ce va ramane va fi amintirea. Traim pur si simplu ca sa ne scriem memoriile. Nu actul, ci amprenta lui asupra mintii ne desavarseste. Nu forma, nu cuvantul, nu Talmudul, nici descantecul nu patrund in mintile noastre, ci insasi mintea din ele. Caci duh curge prin toate. Nu prin milostenie si fapte bune, ci prin fapte, fapte pur si simplu vom spori in duh. Atunci mintile noastre vor avea suficienta roua si mana si cristal cat sa plamadeasca visul care ne va inchide in noi insine si intru moarte, si nu vom mai fi singuri, caci, in cele din urma, mintea noastra va fi insasi lumea. Atunci vom fi zei. Atunci vom fi regizorii acestui film. Acestui film prost. Pana acum...
Pana atunci insa, mizerie. Nu exista determinism si nici indeterminism. Suprafata unei monezi pare un sir neregulat de munti.
Schimband scara, devine chip gravat, asa cum Himalaya devine simpla cuta a geoidului albastru privit din spatiu. Niciodata nu vom sti unde suntem, pe aceasta scara. Prin speculatie intru enigma. Suntem doar datori, cu un instinct care predomneste asupra conservarii trupului, sa ne harnim iluzia. Visul. Caci in lumea aceasta de Dumnezeu Tatal, pick-up-uri, mentosan, Feteasca, fata mea de care mi-i atata dor si scarba, futaiuri cu turnulet de pule, vibratoare, voma, ingeri, televizoare, socket 775, skateboard, Pall Mall, Levantul primit cadou de ziua ta, ramanem singuri. Incredibil de singuri si de copii. Fantasmele noastre ne vor sta alaturi, ursuleti de plus de-a pururea intru narcotizare. Si ne vom suge degetul, cu aroma identic naturala de existenta. Atat. (cortina)

2 comentarii:

  1. Oamenii in general sunt repulsivi la un limbaj explicit,cu toate ca toti sunt vulgari in intimitate.Ex: baga-mi-as pula paru-tu-mi-s-a ca m-ai supt . Parerea oamenilor se formeaza in masura intelegerii lor.Poti sa fi oricat de destept ,daca nu vorbesti pe intelesul lui te va considera nebun. Adevarat ,fiecare lucru are o inteligenta proprie in urma careia s-a dezvoltat. Omul cand se naste porneste de la stagiul omului preistoric din Neanderthal,deoarece adevarul este deformat multe le intelege gresit ceea ce il duce la actiuni gresite(fapte, realizari).El este ca o sculptura din marmura ,fiecare lovitura ii creeaza forma.

    Felicitari,prietenul meu !

    RăspundețiȘtergere
  2. Iar abscons, arhimandritule? Prea-Fericit cum te stiu, iar te incurci in semantica si in idei radicalo-revolutionare.

    Long live the Ray`wn style!

    RăspundețiȘtergere

Da-i zahar lu' tata Korbea: